Gerald Wessels, bedriijfsleider carrosserie

Nieuwbouw, renovatie, onderhoud en reparaties. We doen alles

“Mijn afdeling kan uiteenlopende werkzaamheden verrichten waarbij onderhoud, schade en renovatie de meest in het oog springende activiteiten zijn. Bij Kooiker behoort echter ook volledige nieuwbouw tot de mogelijkheden. Tevens bestaat de mogelijkheid om bij ons constructiewerkzaamheden te laten uitvoeren; van transportframes tot containerbakken. Binnen ons bedrijf hebben we een goede logistieke opzet waardoor er efficiënt wordt gewerkt. Onze kracht is dat we de klant kunnen ontzorgen doordat alles hier geregeld wordt. De trailer of aanhanger die schade heeft opgelopen wordt in de carrosserie afdeling hersteld, door de spuiterij weer in de juiste kleur gespoten en de beschadigde belettering wordt hersteld door de reclame afdeling. Onze specialismen zijn de fabricage van modulaire laadbakken, kippers en oprijlaadbakken. Hierbij is het ons uitgangspunt om de wens van de klant in concrete producten uit te werken.”

Roelofs kipper

Lichtgewicht is de toekomst

Roelofs Kipper, een onderdeel van Kooiker BV, heeft de kunststof kipper ontwikkeld. De kipper is opgebouwd uit lagen van verschillende isolerende composieten en kan veelal de plaats innemen van de stalen kipper omdat hij een hoger rendement oplevert dan de huidige metalen versie. De verwachting is dat dit de ondernemer in 7 jaar tijd 100.000 euro voordeel oplevert. De kipper is geschikt is om veel verschillende producten te vervoeren: van zand, grind, bieten, veevoeder tot groente en fruit. Ook het vervoer van asfalt met een temperatuur tot 180 graden behoort tot de mogelijkheden. In de ontwikkelingsfase is de nieuwe kipper uitvoerig getest met als uitkomst dat de kipper een lange levensduur heeft.
De lichtere kipper maakt een extra belading van circa 2,5 ton mogelijk en een lege kipper genereert een forse brandstofbesparing van 8,1%. Hierdoor komt de kipper in aanmerking voor EIA subsidie wat nog eens extra voordeel oplevert.